El govern declara aquest dimarts l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat

La consellera Teresa Jordà preveu restriccions a Barcelona, però afirma que l'aigua en boca està garantida

La consellera Teresa Jordà, a Catalunya Ràdio

El govern de la Generalitat de Catalunya declararà aquest dimarts l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat, ha avançat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, aquest dilluns en declaracions a Catalunya Ràdio. La mesura, que ja afectava altres zones, també s’aplicarà al riu Muga.

Jordà ha considerat “preocupant” la situació, per la qual aplicaran restriccions d’aigua a Barcelona, però ha assegurat que l’aigua en boca està “més que garantida” per “més d’un any”. La decisió s’oficialitzarà en una comissió interdepartamental prèvia a la reunió ordinària de l’executiu d’aquest dimarts i la signarà el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes.

Jo crec que la ciutadania no ho notarà perquè no hi haurà talls d’aigua”, ha especificat Jordà, excepte pel fet que “les fonts no van a dojo” i que “potser” no es rega en el parc agrari “en la proporció que s’hauria de regar”, ha afegit.

La consellera ha xifrat en 26 les comarques i en uns 515 els municipis en alerta per sequera, i les persones afectades, en 6,5 milions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.