El PP utilitza la carta de Puigdemont com a ‘arma’ contra el pacte del CGPJ

El coordinador general del Partit Popular, Elías Bendodo, ha indicat que és impossible arribar a un acord amb una formació que pacta amb els que “van intentar trencar Espanya”

Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular
Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular.

El PP d’Alberto Núñez-Feijóo ha sumat una nova ‘arma’ als seus arguments per a la ruptura del pacte de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Després de la publicació de la carta de Carles Puigdemont, el Grup Popular al Congrés ha registrat ahir, dilluns 31 d’octubre, una petició perquè Pedro Sánchez comparegui per explicar el suposat “acord” per “sortejar la situació judicial” de l’expresident de la Generalitat.

La formació de centredreta vol que el ministre de Presidència, Félix Bolaños, aclareixi a la Cambra Baixa si ha “donat instruccions per dur a terme mesures legals tendents a la impunitat dels qui estan condemnats o estan en situació de fugits de l’acció de la Justícia.

Entre ERC y el PP

Continua la crisi institucional pel bloqueig de l’òrgan judicial. El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha assegurat que és impossible arribar a un acord amb un partit que pacta amb els que “van intentar trencar Espanya”.

Quan el pacte per renovar el CGPJ estava a punt, Feijóo va trencar les negociacions amb el PSOE. Va argumentar la decisió fent referència a la predisposició del Govern a renovar el delicte de sedició.

Dins i fora del partit es va interpretar com un pas enrere per les pressions rebudes (internes i externes) per a no negociar amb el partit de Sánchez. Bendodo ho ha desmentit i ha assegurat que Feijóo “escolta a tothom i pren la seva pròpia decisió”.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari