Jéssica Albiach: “Si Dalmases no plega, Junts l’hauria de cessar”

Aquest dimarts l'executiva de JxCat es reuneix per decidir el futur del diputat i vicepresident del partit

  La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha demanat que “si Dalmases no plega, Junts l’hauria de cessar”, referint-se al cas del tracte que el diputat i vicepresident de JxCat, Francesc de Dalmases, va donar a la sotsdirectora del programa Preguntes Freqüents de TV3. Per Albiach, cal sancionar Dalmases d’acord amb el reglament del Parlament.

  En aquest sentit, Jéssica Albiach veu “intolerable” l’actitud de Dalmases i l’acusa de “matxirulisme” i “matonisme“. La dirigent dels comuns, en declaracions al Cafè d’idees de RTVE, també ha acusat l’expresidenta del Parlament i avaladora de Dalmases, Laura Borràs, de complicitat amb el diputat investigat. Albiach acusa l’expresidenta de la cambra catalana de tenir “una alta responsabilitat” en l’afer.

  Es dona la circumstància que aquest dimarts es reuneix l’executiva de Junts per decidir el futur de Dalmases, després que un informe intern hagi concretat que efectivament el diputat va tenir un tracte amenaçador i violent contra la periodista del FAQS, i després que l’autora de l’informe, Magda Oranich, denuncies pressions de Laura Borràs per suavitzar les conclusions d’aquest informe intern. Ja ha transcendit, també, que sectors de Junts demanen la dimissió de Dalmases.

  Per altra banda, Jéssia Albiach ha denunciat que ERC està “crescuda” després d’haver trencat el govern de coalició amb Junts, i demana als republicans un “exercici d’humilitat”. Albiach demana un “bloc estable de legislatura” i col·laboració entre les forces progressistes del Parlament, afirmant que a hores d’ara “ERC actua com si tingués majoria absoluta”.

  (Visited 65 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari