La CUP considera “esgotada” la legislatura, però està disposada a negociar els pressupostos

El partit anticapitalista insisteix en la qüestió de confiança encara que rebutja convocar eleccions

    La diputada cupaire Eulàlia Reguant

    Foto: @parlamentcat

    La CUP ha aclarit aquest dijous la seva posició envers el nou executiu de Pere Aragonès, el qual ha batejat com el “Govern dels ex“, i ha assegurat que la legislatura està “esgotada” després del trencament entre ERC i Junts. La formació anticapitalista continua insistint en la necessitat que el president de la Generalitat se sotmeti a una qüestió de confiança per tal d’aclarir els suports de què disposa, però rebutja un avançament electoral i està disposada a negociar els pressupostos.

    Després de la reunió del secretariat nacional de la CUP, la diputada del partit al Parlament Eulàlia Reguant i la portaveu del secretariat, Maria Sirvent, han assenyalat que la sortida del partit postconvergent de l’executiu català ha deixat el Govern en una situació “insostenible” i que, davant d’aquest panorama, és qüestió de “mesos” que es precipitin les eleccions. No obstant això, Reguant ha rebutjat que es convoquin ara, ja que considera que un avançament electoral “no modificaria substancialment” l’escenari polític.

    En relació amb els pressupostos, la CUP ha avançat que posarà sobre la taula les seves propostes encara que el Govern d’Aragonès les hagi rebutjat reiteradament, i iniciarà un “procés d’escolta” amb la militància i diversos actors socials i econòmics amb la voluntat d’articular “un programa de mínims”. “Sempre som receptius a les propostes que ens facin i portarem les nostres a totes les meses“, ha explicat Sirvent, que ha afegit que la formació anticapitalista “està disposada a parlar de propostes concretes”.

    (Visited 60 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari