No del Parlament a la qüestió de confiança a Aragonès de la CUP

PSC, ERC, comuns i PP voten en contra de la iniciativa dels anticapitalistes, Junts, Vox i Cs s'abstenen

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (ERC)
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (ERC).

El Parlament ha rebutjat el punt de la moció de la CUP que plantejava instar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a sotmetre’s a una qüestió de confiança. Ningú més hi ha votat a favor, ja que Junts, Vox i Cs s’hi han abstingut. PSC-Units, ERC, En Comú Podem i el PP ho han fet en contra.

La iniciativa plantejava que, “davant el canvi d’aliances” de l’executiu respecte la investidura, i davant “l’incompliment de l’acord” que va fer possible l’inici de la legislatura, el Parlament instés el Govern que Aragonès se sotmetés a una qüestió de confiança abans d’acabar l’any.

El ple ja va tombar la setmana passada una proposta de resolució del PP que també reclamava que Aragonès se sotmetés a una qüestió de confiança. En aquella ocasió, PSC, ERC, Junts, CUP i ECP van votar-hi en contra, i Vox i Cs es van abstenir. El PP es va quedar sol votant-hi a favor.

Tot plegat després del debat de política general de la setmana passada, quan el president parlamentari de Junts, Albert Batet, va plantejar dimarts a la nit una qüestió de confiança a Aragonès si no donava “garanties i concrecions” de compliment del pacte de Govern. L’endemà, dimecres, el president va destituir el seu vicepresident, Jordi Puigneró, en haver-li perdut la confiança.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.