El jutge de la Mesa de Torrent: “A la vida s’ha de ser valent”

El magistrat Carlos Mir rebutja suspendre el judici contra els membres de l'anterior Mesa del Parlament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Carlos Mir, ha rebutjat suspendre el judici contra els membres de l’anterior Mesa del Parlament tal com sol·licitaven totes les parts, i ha assenyalat que “a la vida s’ha de ser valent”. La Fiscalia, Vox i les defenses de Roger Torrent, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado -tots els acusats excepte Josep Costa– han demanat suspendre la vista oral fins a aclarir la composició del tribunal, però Mir ha considerat que els magistrats que formen el tribunal estan clars.

Durant el procediment, Costa ha aconseguit la recusació de dos dels jutges que inicialment formaven part del tribunal, Jesús María Barrientos i Carlos Ramos, però, en els darrers dies, la Fiscalia ha presentat un incident de nul·litat contra la recusació de Ramos. No obstant això, Mir ha insistit que ara per ara no s’ha admès a tràmit la petició del ministeri públic, de manera que la composició del tribunal està clara: el formen el mateix Carlos Mir, Marta Pesqueira i Francisco Segura.

En cas que finalment s’accepti la petició de la Fiscalia, s’hauria de canviar el tribunal i repetir el judici, ja que la vista oral quedaria en dubte. Davant d’aquesta possibilitat, les defenses dels acusats -a excepció de Costa- s’han sumat a la sol·licitud del ministeri públic i han demanat ajornar el judici per tal de no revelar l’estratègia defensiva i estar en desavantatge. La sala, després de 40 minuts deliberant, ha decidit no acceptar la petició de les parts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.