Comença, amb Josep Costa, el judici per desobediència a l’anterior Mesa del Parlament

Roger Torrent desconfia dels tribunals i troba “demencial” que els puguin inhabilitar

Roger Torrent i Josep Costa
Roger Torrent i Josep Costa

L’expresident del Parlament Roger Torrent i els altres membres independentistes de l’anterior Mesa de la cámara catalana, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, afronten des d’aquest dimecres un judici per un delicte de desobediència, presumptament comès quan van tramitar propostes de resolució favorables a l’autodeterminació i contra la monarquia, malgrat que el Tribunal Constitucional havia anul·lat d’altres en la mateixa línia.

En declaracions a TV3 i a Catalunya Ràdio, l’actual conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha manifestat que “no confiem en els tribunals” i ha considerat “demencial” la possibilitat que puguin ser inhabilitats per haver tramitat propostes de resolució, una actuació que ha assegurat que defensarà durant la vista oral.

Per la seva part, l’exvicepresident del Parlament Josep Costa hi ha comparegut després d’haver reiterat que no reconeix el tribunal i d’haver projectat dubtes sobre si hi assistiria. Davant d’aquesta possibilitat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va assignar-li un advocat d’ofici, una mesura preventiva que es retirar. Costa, que ha aconseguit la recusació de dos dels magistrats, finalment ha optat per defensar-se exercint d’advocat.

El TSJC va decidir la setmana passada mantenir la vista oral els dies 5, 6 i 7 d’octubre, i va rebutjar admetre a tràmit l’incident de nul·litat que havia plantejat la Fiscalia contra la recusació del magistrat Carlos Ramos.

Aquesta qüestió ha motivat la interrupció del judici després que la Fiscalia al·legués una vulneració del dret a un jutge predeterminat per la llei, contemplat per la Constitució, i adduís que, si se celebra la vista en les actuals circumstàncies, el recurs perdrà la seva finalitat i, en el cas que finalment s’anul·lés la recusació contra Ramos, el judici s’hauria de repetir.

Tant les defenses com la Fiscalia i l’acusació particular de Vox eren partidàries de suspendre la vista oral. En aquesta causa, la Fiscalia reclama per a Torrent, Costa i Campdepadrós condemnes d’un any i mig d’inhabilitació i multes de 30.000 euros, i 16 mesos d’inhabilitació i 24.000 euros de multa per a Delgado.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.