El TSJC aparta el seu president del judici a Roger Torrent

La recusació plantejada per Josep Costa impedeix que Jesús María Barrientos jutgi si els membres independentistes de la Mesa del Parlament de l'anterior legislatura van cometre desobediència

Jesús María Barrientos
Jesús María Barrientos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha apartat el seu president, Jesús María Barrientos, del judici als membres independentistes de la Mesa del Parlament de Catalunya de l’anterior legislatura, que s’havia de celebrar entre els dies 12 i 15 de juliol, però s’ha suspès.

Aquestes decisions són la conseqüència de l’estimació de la recusació que havia presentat Josep Costa, exvicepresident de la cambra catalana, contra Barrientos, i es basen en la reacció del president del TSJC a un discurs pronunciat per Torrent el 2018. Barrientos va marxar d’un acte quan Torrent va denunciar que existien “presos polítics” acusats de “delictes inexistents de rebel·lió i sedició”.

En la seva resolució, coneguda aquest divendres, el TSJC expressa que no dubta de la imparcialitat de Barrientos, però afegeix que això “no vol dir que no existeixin serioses i fundades raons perquè el recusant fonamentalment, i també part de la societat, puguin tenir-ne”, ja que entén que el fet que Barrientos marxés després de les paraules de Torrent es pot entendre com un retret.

El TSJC, en canvi, ha desestimat altres recusacions, incloses les que va presentar el mateix Costa contra els magistrats Carlos Ramos i Carlos Mir, així com altres dels motius, dels cinc en total, que va esgrimir aquest exvicepresident del Parlament per recusar Barrientos.

Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado seran jutjats per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència per haver tramitat resolucions contra la monarquia i a favor de l’autodeterminació, malgrat els advertiments de no fer-ho que els va adreçar el Tribunal Constitucional i contra el criteri dels altres membres de la Mesa del Parlament de la legislatura passada.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari