Aragonès aparca la seva agenda després que Junts l’amenacés amb una qüestió de confiança

El president català canvia de plans i preveu mantenir reunions al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha suspès les cites que havia inclòs a la seva agenda oficial per a aquest dimecres després que Junts, el soci de govern del seu partit, l’amenacés aquest dimarts de demanar-li que se sotmetés a una qüestió de confiança. Aragonès, que s’havia de desplaçar a Gurb amb el conseller Josep Gonzàlez-Cambray i a Berga, ha canviat de plans i mantindrà diverses reunions al Palau de la Generalitat.

Fonts de la Presidència citades per Europa Press han descartat que Aragonès presenti una qüestió de confiança i consideren que el plantejament d’una qüestió de confiança significa la retirada de la confiança al president i a l’executiu.

Albert Batet, el president del grup parlamentari de Junts, va avançar aquest dimarts, durant el debat de política general, que demanarien a Aragonès que se sotmetés a una qüestió de confiança si no concreta com complirà l’acord de govern subscrit per ERC i Junts. En declaracions a Catalunya Ràdio, aquest dimecres al matí, Batet ha presentat la qüestió de confiança com una “oportunitat” per reforçar l’estabilitat de l’executiu.

El president català, per la seva part, ha rebutjat en seu parlamentària aquest escenari argumentant que seria un “joc” que sotmetria a “incertesa” i “interinitat” les institucions catalanes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.