Preocupació per la violència a Catalunya: set homicidis en una setmana

L'últim assassinat registrat es va produir durant la matinada del diumenge, 25 de setembre, quan van acabar els concerts de La Mercè, després dels quals van haver-hi aldarulls

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra.

La setmana del 18 al 25 de setembre ha estat una de les més dures del 2022. Hi ha hagut set homicidis. El penúltim s’ha produït a Empuriabrava (Alt Empordà) i l’últim, a Barcelona després dels concerts de les festes de la Mercè.

1. Diumenge 18 de setembre: l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

El diumenge 18 de setembre Gabriel va ser apunyalat perquè l’assaltant volia robar-li el seu patinet elèctric a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Un home que li estava molestant li va assaltar. Gabriel es va resistir i l’atacant va agafar una arma blanca i la hi va clavar al pit. L’autor del crim va fugir del lloc dels fets amb el patinet i va deixar a la víctima dessagnant-se al carrer.

2. Dilluns 19 de setembre: Tortosa (Baix Ebre)

El dilluns 19 de setembre van matar amb un tret a Olga, una treballadora d’un bingo de Tortosa (Baix Ebre) que havia nascut a Badalona. Un grup de lladres amb pistoles volia buidar les màquines i la caixa forta. Primer van disparar a un client que els havia llançat un tamboret i que va ser ferit a l’espatlla i després a Olga, que va morir a l’instant per un tret al cap. Dos dels tres lladres van ser detinguts. El menor va ingressar a un centre i la dona està a la presó. El tercer assaltant va aconseguir fugir.

3. Dilluns 19 de setembre: La Mina (Sant Adrià del Besòs, Barcelonès)

El dilluns 19 de setembre un home de 44 anys va morir a un tiroteig al barri de La Mina, el més conflictiu de Sant Adrià del Besòs (Barcelonès). Dues famílies residents del barri i enemistades des de fa temps estaven discutint. L’home va ser traslladat a l’hospital amb vida, però va acabar morint al centre sanitari per la gravetat de les ferides de bala.

4. Dimarts 20 de setembre: Reus (Baix Camp)

El dimarts 20 de setembre els Mossos d’Esquadra van anar a un pis al Camí Vell de Riudoms, a Reus (Baix Camp). La cuidadora d’una dona de 85 anys havia afirmat que l’àvia havia mort després d’haver-se caigut del llit. Les primeres investigacions de la policia catalana indicaven que l’anciana havia mort de forma violenta. Després de constatar que la seva cuidadora la va matar a cops, van detenir a l’autora del crim, que ara és a la presó. L’assassina de la víctima també li robava diners, la qual cosa seria un suposat delicte continuat d’estafa.

5. Dimarts 20 de setembre: Campdevànol (Ripollès)

Hores després de l’assassinat a Reus, el mateix dimarts 20 de setembre, es va produir un crim masclista a Campdevànol (Ripollès). Anna, una noia de 21 anys veïna del poble, va ser assassinada per la seva parella, un home de 36 anys amb antecedents penals. Segons l’autòpsia, va sofrir una mort lenta causada per seixanta ferides entre contusions i incisions per tot el cos. El jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll va acordar presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut. El fiscal va demanar presó permanent revisable.

6. Divendres 23 de setembre: Empuriabrava (Alt Empordà)

El divendres 23 de setembre, un home d’uns 55 anys va irrompre a casa d’una veïna d’Empuriabrava (Alt Empordà) i li va disparar. Els cossos policials creuen que va ser un intent de robatori. La dona, de 60 anys, va ser trobada morta al seu pis al carrer Noguera. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van localitzar a l’individu i el van detenir a Portbou, just abans que passés la frontera amb França.

7. Diumenge 25 de setembre: Barcelona (Barcelonès)

L’últim assassinat registrat va ocórrer durant la matinada del diumenge, 25 de setembre. L’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona dels Mossos d’Esquadra està investigant l’apunyalament d’un jove de 25 anys a l’avinguda de la reina Maria Cristina. Va morir per la gravetat de les ferides realitzades amb una arma blanca. L’autor (o els autors) va fugir. L’incident es va produir prop de la plaça d’Espanya de Barcelona poc després de les tres de la matinada quan van acabar els concerts de La Mercè, que van reunir unes 40.000 persones i després dels quals va haver-hi diversos aldarulls.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari