El TSJC manté el 25% de castellà en dues escoles que ja l’aplicaven

El Departament d'Educació, advertit que no pot intervenir contra les mesures cautelars vigents

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha mantingut que almenys un 25% de les classes en dues escoles catalanes s’ha d’impartir en castellà, ja que ha rebutjat una petició de mesures cautelars formulada pel Departament d’Educació de la Generalitat perquè, arran de la nova llei sobre l’ús de les llengües a l’ensenyament, retirés el percentatge.

La resolució, coneguda aquest dijous, afecta dues escoles, ubicades a Vila-Seca i El Prat de Llobregat, on el mínim del 25% en castellà ja s’aplicava cautelarment, i s’ha adoptat en espera que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la constitucionalitat de la llei catalana, l’aprovació de la qual ha frustrat l’aplicació generalitzada del percentatge.

La sala contenciosa del TSJC ha rebutjat la petició de la Generalitat considerant que el marc general establert per la nova llei no incideix instantàniament sobre “situacions jurídiques individuals ja reconegudes”. En aquest sentit, addueix que el castellà està reconegut com a llengua d’ús educatiu en la nova normativa i que el dret a rebre educació en castellà té base constitucional i també el reconeix la legislació bàsica estatal.

A més, el TSJC adverteix la Generalitat que no pot intervenir contra les mesures cautelars vigents, especificant que “només el tribunal pot donar aquesta ordre”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.