El Govern central anuncia un impost “temporal” a les grans fortunes

La ministra Montero afirma que el nou gravamen entrarà en vigor l'1 de gener del 2023

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

Foto: @Congreso_Es

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dijous que l’executiu central treballa en una fòrmula per fer pagar un nou gravamen de manera “temporal” a les grans fortunes i rendes, el qual començaria a aplicar-se a partir de l’1 de gener del 2023. En declaracions als mitjans des del Congrés, la ministra ha demanat “una aportació més gran i un esforç” a aquells “que més tenen”.

Montero ha explicat que amb aquesta mesura el Govern central busca “protegir els serveis públics a les rendes de classe mitjana”, però encara no ha avançat quina és la fòrmula que estudia l’executiu i s’ha limitat a assenyalar que “no tot pot anar en la Llei de Pressupostos”.

Preguntada pels terminis, la ministra ha afirmat que el gravamen entrarà en vigor l’inici de l’any vinent i que “les circumstàcies diran si és necessari o no prorrogar-lo”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides