Citen a declarar l’exconseller Xavier Vendrell pel cas Volhov

A part de l'exdirigent d'ERC, ha estat citat l'alcalde de Cabrera de Mar com a investigats per Villa Bugatti

Xavier Vendrell

El jutge del cas Volhov ha citat com a investigat l’exconseller de la Generalitat Xavier Vendrell (ERC) i l’alcalde de Cabrera de Mar Jordi Mir (Junts) per tràfic d’influències en un projecte urbanístic i un altre educatiu.

També hauran de declarar l’extinent d’alcalde d’Urbanisme a Cabrera, Enric Mir, d’ERC, l’interventor municipal i dos excàrrecs del Departament d’Educació, a més de socis de Vendrell a les operacions investigades.

Les citacions s’emmarquen en una peça separada del cas Volhov vinculada a les suposades irregularitats de Villa Bugatti, en què s’investiga un possible trànsit d’influències en una operació de requalificació urbanística d’uns terrenys i en un projecte de Vendrell per obrir una escola especialitzada.

Per aquest cas, la Guàrdia Civil va detenir l’octubre del 2020 l’ara conseller d’Educació, Josep González-Cambray, quan encara era director general de centres educatius del departament, en una operació per presumpte desviament de fons a l’abric del procés en què també van ser arrestats el mateix Vendrell i l’empresari i excàrrec de CDC David Madí.

S’investiga si Vendrell va obtenir un tracte de favor de càrrecs de l’Ajuntament i de la Generalitat per aconseguir la requalificació urbanística de la finca de Villa Bugatti, uns terrenys amb una masia de luxe que va duplicar el seu valor arran suposadament d’aquesta operació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.