La CCMA prima els grups Godó i Flaix a l’hora de programar la despesa en publicitat

El 2022, ha previst pagar 30.000 i 7.500 euros, respectivament, a aquests dos ‘pools’ per la inserció d’anuncis, mentre amb la resta de mitjans fa només intercanvis publicitaris

Edifici del grup Godó i accés a les instal·lacions de les emissores Flaix FM i Flaixbac Ràdio

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha programat fer una despesa publicitària de 182.100 euros aquest any. Només dos grups es beneficiaran d’aquesta despesa: són Godó Estrategies i de Media Manga Mangotiere .A la programació de despesa en anuncis durant el 2022 que va fer l’equip presidit per Núria Llorach s’hi van calcular 30.000 euros pel grup propietat del comte de Godó i 7.500 euros pel que dirigeix Carles Cuní. Cap altra emissora de ràdio apareix en la previsió de despesa feta per l’anterior equip de la CCMA. Godó Estrategies inclou les emissores del grup Godó –RAC1 i RAC 105- i els mitjans La Vanguardia, Mundo Deportivo i Historia y Vida, mentre que Media Manga Mangotiere és l’empresa propietària de Flaix FM i Ràdio Flaixbac.

El que fa habitualment la CCMA és fer intercanvis publicitaris amb els diferents mitjans de comunicació. És a dir, la CCMA insereix anuncis en un mitjà i TV3 i Catalunya Ràdio n’emeten d’aquest mitjà en la quantitat equivalent, segons els diferent barems publicitaris. Aquest intercanvi comercial és aquest 2022 de 143.760 euros amb La Vanguardia, de 120.000 euros amb El Periódico de Catalunya, de 75.592 euros amb les revistes de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, de 41.180 euros amb el Mundo Deportivo, de 40.000 euros amb el diari ARA, de 35.137 euros amb elnacional.cat o de 30.000 euros amb el Sport i el grup Hermes (El Punt Avui).

La partida més cara de les que s’inclouen en la previsió de despesa publicitària de la CCMA pel 2022 correspon als 43.600 euros que s’han reservat per la “eina d’obtenció de dades de mercat publicitari multimèdia, que inclou el servei d’empreses encarregades dels apartats jurídic, de màrqueting, assessoria i traducció. Les banderoles publicitàries de la Fundació Marató de TV3 costaran 40.000 euros.

Els autobusos de les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona rebran 26.000 euros per exhibir publicitat de les activitats de TV3 i Catalunya Ràdio mentre que els quioscos urbans de Barcelona en rebran 15.000. La CCMA també ha reservat 20.000 euros per “circuïts publicitaris en mobiliari urbà”.

Caldrà esperar que acabi l’any per saber si la programació s’ha complert segons les previsions de despesa que es van fer l’any passat o si el nou equip de govern de la CCMA considera que cal un repartiment més plural dels diners previstos per pagar publicitat inclosa als mitjans de comunicació catalans.

(Visited 220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari