Els sindicats desconvoquen les vagues de professors arran de l’acord amb Educació

Els docents adverteixen de noves protestes si les negociacions sobre altres reclamacions s'encallen

  Manifestació dels sindicats de professors contra el conseller Josep Gonzàlez-Cambray

  Foto: @CCOOeducacio

  Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, Intersindical, Aspepc, UGT, CGT i USOC han decidit desconvocar les vagues previstes per a l’inici del curs escolar 2022-2023 després de l’acord al qual han arribat amb Educació aquest dimecres. El Departament que lidera el conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha acceptat reduir una hora lectiva en totes les etapes educatives obligatòries i contractar 3.500 docents de reforç a partir de gener del 2023 i, a canvi, els sindicats han desconvocat les aturades.

  USTEC ha explicat, en un fil de Twitter, que durant el primer trimestre els sindicats continuaran negociant la resta de reclamacions amb l’objectiu de revertir les retallades que afecten el sistema des de fa una dècada, i ha advertit de noves protestes en cas que les negociacions sobre les altres exigències s’encallin. “Reprendrem les mobilitzacions si no s’arriba a un acord durant les pròximes setmanes sobre aquests punts“, ha assegurat el sindicat.

  L’increment de 3.500 mestres que ha promès Educació suposarà una inversió de 170 milions d’euros, i es repartiran entre primària (1.500) i secundària (2.000). Aquest augment s’afegirà, a més, als 2.000 docents que estaven previstos en els pressupostos del 2017.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.