Educació accepta l’exigència dels sindicats: una hora lectiva menys i 3.500 mestres més

El departament de Cambray planteja que els docents recuperin el gener l’horari d’abans de les retallades si desconvoquen les vagues

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El Departament d’Educació de la Generalitat ha acceptat una exigència principal plantejada pels sindicats de professors en la darrera proposta que els ha adreçat. A canvi que els sindicats desconvoquin les jornades de vaga previstes pels dies 7 i 28 de setembre, la conselleria que encapçala Josep González-Cambray els ha proposat que dediquin una hora marcada fins ara com a lectiva a tasques de coordinació, i la contractació de 3.500 mestres de reforç gràcies a una partida de 170 milions d’euros.

La proposta, que els sindicats ja estudien, restituiria a partir del gener l’horari que els docents tenien abans de les retallades. Aquest escull havia bloquejat els darrers mesos les negociacions. L’increment de 3.500 professors s’afegiria, si la proposta és acceptada pels sindicats, als 2.000 que estaven previstos en els pressupostos del 2017.

La reducció d’una hora lectiva s’ha plantejat a cinc dies que comenci el curs 2022/2023 en l’educació primària, durant la reunió d’aquest dimecres entre els sindicats i el Departament de Treball, convocada per pactar els serveis mínims de la vaga del dia 7.

(Visited 132 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari