Els sindicats d’educació convoquen més vagues pel setembre

Els representants del professorat adverteixen que serà un inici de curs "ingovernable"

    Un miler de professors es manifesten contra Cambray

    Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, Intersindical, Aspepc, UGT, CGT i USOC han convocat noves mobilitzacions i jornades de vaga per a l’inici del curs vinent. En una roda de premsa conjunta, els sindicats han anunciat que hi haurà aturades els dies 7 i 28 de setembre i que es faran accions reivindicatives durant el 5 de setembre, complint així l’amenaça de noves vagues que van advertir a finals de l’últim curs.

    Les organitzacions de professionals de l’ensenyament han assegurat que serà un inici de curs “ingovernable” i que les classes no començaran “amb normalitat” si el Departament d’Educació no escolta la comunitat educativa. El dia 5, el primer per als alumnes d’infantil i primària, es preveuen concentracions davant dels ajuntaments; el dia 7, quan comencen les classes els estudiants d’ESO, batxillerat i formació professional, hi haurà vaga educativa tot el dia i concentració al Parlament; i el 28 de setembre es repetiran les aturades totals i se celebrarà una manifestació unitària.

    Les protestes de la comunitat educativa contra les decisions del departament que encapçala Josep Gonzàlez-Cambray van començar el passat mes de març arran de l’avançament del calendari escolar, la gota que va fer vessar el got, però les demandes dels sindicats van més enllà i estan relacionades, principalment, amb les condicions laborals. El professorat reclama la retirada d’una hora lectiva de l’horari dels docents a partir del curs vinent, la reducció de ràtios a tots els cursos i la retirada dels nous currículums i del decret de plantilles.

    (Visited 66 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    1 comentari a “Els sindicats d’educació convoquen més vagues pel setembre”

    1. Teneis que ser más contundentes contra este conseller profesor de Tecnologia durante solo dos años y que lleva a sus hijos/as a la privada.
      Lo que da tener el carnet de un partido, de profesor de Tecnologia durante dos años a Conseller d´Ensenyament
      Escracher a la escuela de sus hujos/as
      Consejo de un exprofesor de Tecnologia jubilado de ESO, Bachillerato y Ciclos Formativos
      NO COMMENT

      Respon

    Feu un comentari