L’independentisme reclama conseqüències per l’informe de l’ONU

Junts parla de "plantofada" mentre la CUP exigeix que Espanya "sigui condemnada"

  Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya
  Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya.

  L’independentisme està celebrant com una victòria el dictamen del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides que afirma que l’Estat espanyol va vulnerar els drets polítics dels exdiputats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. Encara que es tracta d’un informe no vinculant, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha afirmat que es tracta d’una “victòria internacional de l’independentisme contra l’Estat espanyol i els seus repressors amb toga”.

  En una entrevista a Catalunya Ràdio, Turull ha descrit el dictamen com “una gran plantofada” i l’ha considerat una “victòria política i moral” també contra el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. No obstant això, no confia que hi hagi conseqüències considerables arran de l’informe de l’ONU: “No som massa optimistes perquè normalment la reacció de l’Estat a les plantofades sempre va en la direcció contrària, a endinsar-se més en l’error”, ha manifestat Turull.

  En la mateixa línia que el secretari general de Junts, l’exconseller Josep Rull ha assenyalat a través de Twitter que “davant d’aquesta rebregada, en un Estat de Dret homologable hi hauria conseqüències fulminants“, una situació que, com Turull, no confia que es produeixi.

  La CUP exigeix una condemna

  Com la resta de formacions independentistes, la CUP ha valorat positivament el dictamen del Comitè de DDHH de l’ONU i ha destacat que “posa en evidència que l’Estat espanyol és antidemocràtic”. La formació anticapitalista, però, ha anat més enllà que ERC i Junts i ha demanat una condemna per a Espanya.

  Que la vulneració de drets humans no quedi impune, que l’Estat sigui condemnat i els seus responsables assumeixin responsabilitats“, ha expressat el partit a través del seu compte de Twitter. Una petició que ha compartit el secretari tercer de la Mesa, el cupaire Carles Riera, qui també ha demanat “justícia i reparació”.

  (Visited 96 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari