Aragonès celebra el dictamen de l’ONU i assenyala “les vergonyes de l’Estat”

ERC insisteix en l'amnistia i considera la resolució del Comitè de Drets Humans "una victòria"

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una reunió del Consell Executiu

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat el dictamen del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides i l’ha qualificat d'”importantíssim”. En una publicació a Twitter, el cap de l’executiu català ha assenyalat que “la repressió i vulneració dels drets fonamentals són línies que mai s’haurien d’haver creuat”, i ha tornat a demanar l’amnistia per a tots els encausats arran del procés independentista i el referèndum de l’1-O.

  “Avui, de nou, l’arbitrarietat de la justícia espanyola deixa al descobert a ulls del món les vergonyes de l’Estat“, ha manifestat Aragonès, que ha considerat que “no només s’han violat greument els drets humans d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, sinó de tots els catalans i catalanes”.

  Una victòria, segons ERC

  El president d’ERC, Oriol Junqueras, també ha celebrat el dictamen del comitè de l’ONU el qual ha considerat que els “dona la raó”, i ha afirmat que, a més, “evidencia que Espanya no pot seguir amb les pràctiques repressives contra l’independentisme“. Com Aragonès, Junqueras ha insistit que l’amnistia “per a tots els represaliats” és l’única sortida al conflicte polític. “No valen excuses”, ha advertit.

  Per la seva banda, la secretària general del partit republicà, Marta Rovira, en declaracions a Europa Press, ha qualificat de “victòria moral i política” el dictamen de l’ONU i ha assenyalat que “constata que hi ha una causa general de repressió política contra l’independentisme” per part de l’Estat espanyol. “Avui Nacions Unides diu que això no es pot fer, que no s’ha de fer, és un abús de dret. Que els drets civils i polítics s’han de respectar”, ha celebrat.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.