L’Europol desconeixia l’ús de Pegasus a la UE abans que ho revelés CitizenLab

El subdirector executiu de l'agència admet que encara no s'ha obert cap investigació en cap Estat

Europol

El subdirector executiu d’Europol, Jean-Philippe Lecouffe, ha assegurat aquest dimarts que l’agència desconeixia que el programari d’espionatge Pegasus s’estava fent servir a la Unió Europea, i ha afirmat que no ho va saber fins a les revelacions de CitizenLab. En la seva intervenció en el comitè de l’Eurocambra, Lecouffe ha explicat que per ara no s’ha demanat a cap país que obri una investigació sobre l’espionatge amb Pegasus.

El nou reglament dona a l’Europol la iniciativa per demanar investigacions als Estats, els quals han de decidir si les duen a terme o no, però Lecouffe ha assenyalat que encara ho estan “avaluant”. “Quant de temps esperarem? No ho sé, hem d’avaluar la situació i veure què fem”, ha manifestat.

Els eurodiputats han acusat l’agència d’inacció per no haver investigat l’espionatge amb el programari de l’empresa israeliana, i el subdirector executiu de l’Europol ha assenyalat que oferiran ajuda als Estats que la reclamin, però que per ara cap ho ha fet. En aquest sentit, l’expert en seguretat d’Amnistia Internacional, Claudio Guarnieri, ha demanat als països “transparència” i ha reclamat més informació sobre a qui van a parar els sistemes d’espionatge i quin ús se’n fa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.