Aragonès considera que “no té cap sentit” buscar els vots del PSC pels pressupostos

El president de la Generalitat situa com a socis preferents la CUP i En Comú Podem

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès

    Foto: @perearagones

    El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha manifestat que la CUP i En Comú Podem són els socis preferents del Govern català per a pactar els pressupostos del 2023, i ha descartat arribar a acords amb el PSC. En una entrevista a l’ACN, Aragonès ha assenyalat els cupaires i els comuns com les “aliances més coherents”, i ha rebutjat la mà estesa dels socialistes.

    Hi ha altres models de societat i de país que no són els nostres, i seria molt difícil arribar a un acord“, ha explicat el cap de l’executiu català en referència al PSC. Aragonès, a més, ha considerat que “no tindria cap mena de sentit” buscar els vots de la formació de Salvador Illa de cara als pressupostos si el Govern català té “alternatives” més alineades “amb els compromisos de legislatura i investidura”.

    El president de la Generalitat ha afirmat que no preveu “cap retallada” en els comptes del 2023, i ha assegurat que “seran uns pressupostos expansius” dirigits a impulsar els eixos marcats a principis de la legislatura: una transformació verda, social, feminista i de compromís democràtic.

    Proposta “àmplia” per l’autodeterminació

    Aragonès també ha explicat que, durant el debat de política general del Parlament que se celebrarà al setembre, formularà una proposta “molt més àmplia” per a l’autodeterminació, més enllà de l’independentisme: “És l’hora d’una proposta inclusiva de solució del conflicte polític i que permeti que a la ciutadania de Catalunya se la tracti com a major d’edat”, ha manifestat.

    El cap de l’executiu català s’ha compromès a treballar per una iniciativa “àmplia” i “inclusiva”, i ha destacat que el govern que presideix està “obrint la carpeta antirepressiva” amb l’executiu espanyol. “Soc molt perseverant, i seguiré amb una via àmplia que inclogui aquelles persones que creuen que els conflictes polítics es resolen deliberant, escoltant i prenent decisions a les urnes”, ha assegurat Aragonès.

    (Visited 80 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari