Vaga de Ryanair: vuit vols cancel·lats i set amb retards a l’aeroport del Prat

Els tripulants de cabina comencen una nova tanda d'aturades que s'allargarà fins al gener

  Passatgers pugen a l'avió de Ryanair

  La nova tanda de vagues dels tripulants de cabina de Ryanair, que s’allargarà cinc mesos, ha començat aquest dilluns i ha causat la cancel·lació de vuit vols i retards en altres set a primera hora del matí a l’aeroport del Prat. Segons ha informat Unió Sindical Obrera (USO), un dels sindicats convocants, arreu d’Espanya s’han cancel·lat 10 vols i hi ha hagut 51 retards, però l’aeroport barceloní ha estat el més afectat.

  El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha fixat uns serveis mínims d’entre el 34% i el 81% a l’aeroport del Prat. Concretament, les rutes domèstiques a territoris no peninsulars tindran serveis que van del 81%  a l’agost al 68% a l’octubre; les rutes amb ciutats que tinguin un recorregut igual o superior a cinc hores i mitja en transport alternatiu comptaran amb serveis d’entre el 56 i el 60%; i en les rutes amb ciutats espanyoles peninsulars amb recorregut inferior a cinc hores en transport alternatiu, del 34 al 8%.

  Les aturades dels tripulants de cabina de Ryanair seran de 24 hores i es duran a terme de dilluns a dijous. Si no hi ha cap acostament entre l’empresa i els sindicats convocants -USO i Sitcpla- la vaga s’allargarà fins al 7 de gener. Els treballadors reclamen a la companyia un nou conveni col·lectiu que s’apliqui a tots els tripulants de cabina així com la readmissió d’11 treballadors acomiadats “per exercir el seu dret constitucional a vaga”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides