L’aeroport de Barcelona-Prat i el de Palma de Mallorca, els més afectats per la vaga de Ryanair i EasyJet

El matí d'aquest divendres ha deixat 28 cancel·lacions i 112 retards a diferents aeroports espanyols

Ryanair

Els aeroports que s’han vist més afectats, el matí d’aquest divendres, per la vaga dels tripulants de cabina de passatgers de les companyies Ryanair i EasyJet han estat el de Barcelona-El Prat i el de Palma de Mallorca. Cap a la una de la tarda s’havien cancel·lat fins a 28 vols i hi havia 112 retards, en el còmput total dels aeroports espanyols on operen aquestes dues companyies. Altres terminals que han patit els efectes de la vaga han estat les de Madrid, València, Santiago de Compostel·la i Eivissa.

La vaga està afectant els deu aeroports espanyols on treballa Ryanair i en els tres on opera EasyJet (Màlaga, Barcelona-El Prat i Palma de Mallorca), en coincidir amb un divendres que, a més, s’inicia la segona quinzena del mes de juliol, una data en la qual habitualment molts ciutadans comencen el seu període de vacances estivals. La vaga es mantindrà aquest cap de setmana, en el qual s’espera un important moviment de passatgers a la majoria de terminals aeroportuàries de tot el país.

Els tripulants de cabina de passatgers de Ryanair estan portant a terme la tercera jornada de vaga, i n’han convocat fins a dotze per exigir a la companyia que torni a negociar el conveni col·lectiu. Està previst que Ryanair torni a estar afectada per la vaga del 18 al 21 de juliol i del 25 al 28 de juliol. Els sindicats convocants, USOSitcpla, ja havien convocat unes altres sis jornades de vaga el passat mes de juny. Pel que fa als tripulants de cabina de passatgers de la companyia EasyJet estan fent vaga per reclamar que es desbloquegi la negociació del segon conveni col·lectiu. Aquests professionals estan cridats a tornar a fer vaga els pròxims 29, 30 i 31 de juliol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides