Desenes de bicitaxis protesten a Barcelona contra la seva prohibició

Els conductors destaquen que 470 persones "legalment registrades" perdran la feina

    Bicitaxi a Barcelona

    Foto: ECO City

    Entre trenta i cinquanta bicitaxis s’han manifestat aquest dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la decisió conjunta de l’Ajuntament i la Generalitat d‘il·legalitzar aquesta activitat abans que acabi l’any. En una mobilització que ha començat a l’edifici de Correus de la Via Laietana fins a arribar davant del consistori i del Palau de la Generalitat, els bicitaxis han cridat consignes com “volem treballar“.

    Els manifestants han denunciat que les 470 persones “legalment registrades” com a conductors es quedaran sense feina, i han acusat l’administració de ser “incapaç” de controlar els bicitaxis il·legals. A parer dels afectats, els governs municipal i autonòmic haurien de centrar-se en combatre els que realitzen la feina de manera il·legal i sense respectar les normes cíviques de la ciutat, en comptes de prohibir l’activitat a tot el col·lectiu.

    Els conductors asseguren que el serveix que ofereixen no pot equiparar-se al dels taxis perquè es dediquen a fer “passeigs turístics”, però l’Ajuntament i la Generalitat han encaixat la prohibició amb una modificació de la llei catalana del taxi, que actualment regula l’activitat. La bicicleta s’exclourà com a vehicle que pot considerar-se taxi, de manera que els bicitaxis quedaran prohibits arreu de Catalunya.

    (Visited 50 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari