Desenes de bicitaxis protesten a Barcelona contra la seva prohibició

Els conductors destaquen que 470 persones "legalment registrades" perdran la feina

  Bicitaxi a Barcelona

  Foto: ECO City

  Entre trenta i cinquanta bicitaxis s’han manifestat aquest dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la decisió conjunta de l’Ajuntament i la Generalitat d‘il·legalitzar aquesta activitat abans que acabi l’any. En una mobilització que ha començat a l’edifici de Correus de la Via Laietana fins a arribar davant del consistori i del Palau de la Generalitat, els bicitaxis han cridat consignes com “volem treballar“.

  Els manifestants han denunciat que les 470 persones “legalment registrades” com a conductors es quedaran sense feina, i han acusat l’administració de ser “incapaç” de controlar els bicitaxis il·legals. A parer dels afectats, els governs municipal i autonòmic haurien de centrar-se en combatre els que realitzen la feina de manera il·legal i sense respectar les normes cíviques de la ciutat, en comptes de prohibir l’activitat a tot el col·lectiu.

  Els conductors asseguren que el serveix que ofereixen no pot equiparar-se al dels taxis perquè es dediquen a fer “passeigs turístics”, però l’Ajuntament i la Generalitat han encaixat la prohibició amb una modificació de la llei catalana del taxi, que actualment regula l’activitat. La bicicleta s’exclourà com a vehicle que pot considerar-se taxi, de manera que els bicitaxis quedaran prohibits arreu de Catalunya.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.