La llum baixa un 23’5% i costa 228’13 euros per MWh

Els càrrecs s'han reduït en un 60% i els impostos són mínims després de les reformes del Govern de Pedro Sánchez

Bombeta (fersay.com)
Bombeta (fersay.com).

228’13 euros per megavat hora (MWh). Aquest és el preu mitjà del preu de la llum pels clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista. Ha baixat un 23’5% avui, diumenge 17 de juliol, respecte a ahir, dissabte 16, segons l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

Aquest preu per als 11 milions de clients de tarifa regulada (PVPC) és el resultat de sumar el preu mitjà de la subhasta al mercat majorista i la compensació que pagarà la demanda a les centrals de cicle combinat per l’aplicació de la excepció ibèrica per topar el preu del gas per a la generació d’electricitat. A la subhasta, el preu mitjà de la llum al mercat majorista és de 102’45 euros MWh i la compensació, 125’68 euros MWh.

El preu de l’energia és una de les quatre parts del rebut, al costat dels càrrecs i els peatges (preus regulats) i els impostos. Durant els últims mesos els càrrecs s’han reduït en un 60% i els impostos són mínims després de les reformes del Govern de Pedro Sánchez. L’IVA està al 5%, en comptes del 21%, l’Impost Especial de l’Electricitat al 0’5% en comptes del 5’11% habitual i el gravamen del 7% a la generació d’electricitat està suspès.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari