Com i per què s’apel·la ara a la unitat des de l’òrbita de Junts?

Lluís Llach
Lluís Llach

Alertant contra el caïnisme en defensa de Laura Borràs i Francesc de Dalmases. L’esclat del cas De Dalmases, de presumpta coacció d’aquest diputat de Junts a una periodista del FAQs (TV3), s’ha sumat la setmana passada al processament de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, pel cas de presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes.

Però no és el contingut d’aquests dos afers, aparentment, el que inquieta a figures de l’òrbita juntista com l’expresident Quim Torra i el cantautor i exdiputat Lluís Llach, sinó l’efecte que pot tenir en el moviment independentista.

Primer Llach i després Torra, aquest cap de setmana, ho han evidenciat en missatges gairebé calcats: “Jo, amb la presidenta Laura Borras i en Francesc de Dalmases [i en Lluis Llach, ha afegit Torra]. El caïnisme intra-independentista té un límit que ja s’ha sobrepassat per totes les bandes“.

Aquesta alerta contra el “caïnisme” ha tingut ressò entre perfils afins de Twitter, però no sembla que hagi fet forat molt més enllà. Ni ERC ni la CUP s’han arrenglerat a la defensiva amb De Dalmases (del qual alguns ja han reclamat la dimissió) ni abans amb Borràs (a qui cap grup del Parlament que no sigui el de Junts sembla disposat a mantenir en el càrrec si va a judici).

Però, a més, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha evitat fer costat De Dalmases expressament quan ha respost que el diputat compta amb el suport del partit “perquè s’aclareixin els fets”, i ha indicat que Junts exigeix “respecte” pels periodistes. Aquest dilluns, Junts ha anunciat que investigarà internament De Dalmases.

A diferència de Turull, tant Borràs com De Dalmases formaven part del pinyol denominat war room, juntament amb Josep Costa i Quim Torra, sorgit quan tots quatre van compartir despatx com a diputats debutants, just abans que Torra fos investit president de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.