PSC, ERC, comuns i la CUP insten Borràs a actuar contra De Dalmases

Front comú per instar la presidenta a prendre mesures contra el diputat si es confirma la violació del codi de conducta

Francesc de Dalmases amb Laura Borràs

Els grups parlamentaris d’ERC, PSC, Comuns i CUP han enviat una carta conjunta a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, perquè obri una investigació sobre la presumpta esbroncada del diputat Francesc Dalmases a una periodista del programa FAQS de TV3.

A través de la missiva, els quatre grups parlamentaris insten Borràs a “iniciar un procediment per determinar” si el diputat “ha vulnerat el codi de conducta” del Parlament de Catalunya i a “emprendre les accions pertinents en cas que es confirmi que així ha estat”.

En la carta, els grups parlamentaris recorden que la conducta de Dalmases ha estat “condemnada” pel comitè d’empresa de TV3, el Consell Professional de la CCMA, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

En la motivació de la missiva, les formacions també fan constar que les queixes pel comportament del diputat no es limiten a l’episodi del FAQS sinó que “periodistes de diversos mitjans han descrits fets similars”.

La carta insisteix en el “compromís” dels partits amb la “llibertat de premsa” i el “suport” als professionals de la informació”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides