La majoria independentista de la Mesa acorda assumir la publicació de les actes amb el vot de Puig

El lletrat major elabora una guia perquè els membres d'ERC, Junts i la CUP afrontin, en lloc dels funcionaris, eventuals conseqüències

Ple del Parlament d'aquest dijous, 7 de juliol
Ple del Parlament

La majoria independentista de la Mesa del Parlament de Catalunya ha acordat aquest dijous assumir tota la responsabilitat, incloses les conseqüències jurídiques, de la redacció i publicació de les actes del ple parlamentari d’aquest dijous, les quals inclouran el vot del diputat de Junts Lluís Puig, malgrat que el Tribunal Constitucional va anul·lar aquesta delegació.

Després del ple, durant el qual el vot de Puig es va comptabilitzar verbalment, però no en el panell electrònic, la Mesa de la cambra catalana es va tornar a reunir extraordinàriament al vespre fins a les 21:45 hores.

Aquests tràmits, que solen realitzar els funcionaris de la cambra, els duran a terme en aquest cas membres independentistes de la Mesa, que s’han compromès a comptabilitzar a tots els efectes el vot de Puig, enllestint la publicació oficial, signant l’acta -cosa que faran Borràs i un secretari- i publicant-la.

El lletrat major del Parlament, Miquel Palomares, ha elaborat una guia perquè els representants d’ERC, Junts i la CUP a l’òrgan rector de la cambra puguin assumir personalment les conseqüències de comptabilitzar i fer constar a les actes el vot de Puig.

Els serveis jurídics de la cambra van alertar sobre possibles conseqüències judicials per una eventual desobediència i usurpació de funcions de la majoria independentista de la Mesa.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari