La plantilla de Font Vella comença quatre dies de vaga

Els treballadors de la planta de Sant Hilari de Sacalm reclamen un increment salarial vinculat a l'IPC

Primera jornada de vaga dels treballadors de Font Vella a Sant Hilari de Sacalm (la Selva)

Foto: @InterGironines

Els treballadors d’Aigües Danone, la planta de Font Vella que es troba a Sant Hilari de Sacalm (la Selva), han començat aquest dilluns una vaga de quatre dies amb l’objectiu d’aconseguir millores salarials. Segons CCOO, la direcció de l’empresa proposa un augment de sou del 3% en dos terminis i sense cap clàusula de revisió salarial, una pujada que els sindicats consideren insuficient perquè no garanteix el poder adquisitiu de la plantilla.

Les negociacions entre l’empresa i els treballadors van començar fa 18 mesos, després que el 2020 el conveni caduqués, però davant la “impossibilitat” d’arribar a un acord amb la direcció, els treballadors han decidit recórrer a la vaga. “CCOO d’Indústria i la representació sindical de la plantilla no poden acceptar aquesta proposta salarial d’una companyia que, malgrat la pandèmia, ha obtingut beneficis durant l’any 2021 i que té previst un creixement en les seves vendes i facturació per a aquest 2022″, assenyala CCOO.

La Intersindical, el sindicat majoritari de la planta de Font Vella, assenyala també que “es produeix una desigualtat en els convenis de la companyia” i que, “el conveni col·lectiu de làctics de Danone recull les actualitzacions salarials de l’IPC mentre que al d’Aigües Danone no hi són”. “Des de la planta de Font Vella-Sant Hilari, no volem seguir perdent drets”, adverteix el sindicat, que recorda que ja van perdre una part d’un complement a causa de la crisi del 2008, el qual mai s’ha recuperat tot i el compromís de l’empresa.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari