Cinc anys de presó per a un escocès que va participar en les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél

L'Audiència de Barcelona ha condemnat el jove pels delictes de desordres públics i atemptat contra l'autoritat

Antiavalots dels Mossos d'Esquadra
Antiavalots dels Mossos d'Esquadra

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó a un jove escocès veí de la ciutat, William Aitken, que va participar en les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél, el febrer del 2019. El tribunal considera provat que el jove va moure contenidors i va llançar pedres als Mossos d’Esquadra, i l’ha condemnat pels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, amb l’agreujament de dur part de la cara coberta.

La secció vuitena de l’audiència ha considerat “absolutament concloents” les declaracions com a testimonis d’agents dels Mossos que van declarar, en les quals s’ha basat per provar els delictes pels quals ha condemnat Aitken. La defensa del jove escocès assegura que recorrerà la sentència perquè considera que la condemna és desproporcionada i afirma que durant el judici va haver-hi contradiccions entre els testimonis dels agents.

D’altra banda, el tribunal ha rebutjat la petició de la Fiscalia que demanava que Aitken fos expulsat d’Espanya i enviat al Regne Unit perquè la considera desproporcionada. Al respecte, l’audiència argumenta que el jove té un arrelament prou ampli a Barcelona: fa cinc anys que viu a la capital catalana, té parella des del 2018, disposa d’una feina amb contracte indefinit i, a més, el seu germà també viu a Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.