El 2028, nou any oficial d’estrena del tram central de l’L-9

La connexió del Prat amb Santa Coloma de Gramenet, segons la darrera previsió, costarà 6.000 milions d'euros

La tuneladora de l'L9
La tuneladora de l'L9

Les obres per construir la línia 9 del metro de Barcelona, iniciades el 2003, tenen nova data oficial de finalització: segons ha anunciat aquest dimecres el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, els treballs hauran finalitzat el 2027 i el tram central estarà operatiu el 2028.

Així doncs, si la darrera previsió oficial es compleix, les obres s’hauran realitzat durant un període de 25 anys -havent estat aturades durant una dècada- i acumularan un cost de 6.000 milions d’euros, dels quals 926 milions corresponen a la part de l’obra que s’ha d’enllestir durant els pròxims sis anys, que Puigneró ha assegurat que aportarà íntegrament la Generalitat.

La tuneladora es troba ara a l’avinguda de Manuel Girona i ha de perforar quatre quilòmetres, aproximadament, fins a arribar a la plaça de Lesseps, on la perforació hauria de finalitzar el desembre del 2024. En total, el tram afegirà 12 estacions de nova creació i l’L9, que serà la més llarga de la capital catalana amb 48 kilòmetres, connectarà Santa Coloma de Gramenet amb l’aeroport de Barcelona-El Prat.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari