Condemnen l’excúpula de l’ACA a 2 anys de presó per frau en contractes

L'Audiència de Barcelona, però, els absol d'haver malversat 7,6 milions d'euros a la Generalitat de Catalunya

Excàrrecs de l'ACA asseguts al banc dels acusats durant el judici

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó sis exdirectius de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), quatre per revelació d’informació reservada, i dos per ús d’aquesta informació, després d’acordar contractacions en reunions amb empresaris abans de licitar-les públicament. Entre els condemnats hi ha l’exdirector, Manel Hernàndez, i l’exgerent, Josep Lluís Quer.

A la sentència, l’Audiència també els condemna amb fins a quatre anys d’inhabilitació especial pel delicte de revelació i utilització d’informació reservada, i de quatre a vuit anys d’inhabilitació per prevaricació.

Tot i això, ha absolt els sis acusats del delicte de malversació de cabals públics que se’ls imputava, ja que considera que no ha quedat acreditat el perjudici de l’ACA per aquestes contractacions fraudulentes.

A la sentència, la Sala sosté que la contractació d’uns treballs per millorar la qualitat de les aigües l’any 2007 va ser “irregular” i va beneficiar la Unió Temporal d’Empreses (UTE), en què participava l’empresa d’un.

Durant el judici, la Fiscalia va sostenir que els exresponsables de la corporació “van fraccionar de manera artificiosa el contracte d’algunes tasques” per esquivar el concurs públic i concedir-les a dit, i va retreure que l’ACA va adjudicar més d’un milió d’euros en contractes complementaris a empreses vinculades a dos excàrrecs, ara condemnats.

Les defenses van dir que les proves al judici no acreditaven els delictes, i van criticar que la Fiscalia va afegir una nova acusació en el tràmit de conclusions finals, segons la qual suposadament van reflectir un sobrepreu del 3% en els contractes per enriquir-se, cosa que els advocats van negar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.