ERC i Aragonès temen que el seu soci sigui més dur

Les diferències estratègiques entre Esquerra i Junts són cada dia més profundes. I cada cop són més els grans temes que separen els dos socis de Govern. Cap dels dos partits, però, contempla realment la possibilitat que el president, Pere Aragonès, expulsi de l’executiu JxCat, ni que ells marxin voluntàriament. Però al Palau de la Generalitat temen que les setmanes i els mesos vinents els de Carles Puigdemont endureixin les posicions, es posin més bel·ligerants amb els republicans i s’enroquin. L’escàndol de l’espionatge amb Pegasus ha fet que Junts pressioni encara més perquè la congelació de les relacions amb el govern espanyol es transformi en un trencament.

La fugida de Junts del pacte per la reforma de la Llei de política lingüística per afrontar la sentència del 25% de castellà ha empitjorat encara més la confiança entre els socis, i que no hagin presentat una alternativa realista no ha ajudat que ERC pensi que JxCat vol contribuir a la solució. La celebració del congrés de Junts, amb la lluita interna pel poder i amb una auditoria sobre el compliment del pacte ERC-Junts, tampoc fa preveure un alleujament de les crítiques. Al Palau, ja es preparen per al foc amic que esperen de JxCat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.