La Guàrdia Civil detecta irregularitats en una adjudicació a empreses de Puig i Vendrell

L'informe policial considera que hi ha indicis d'un "cert tracte de favor"

Xavier Vendrell i Felip Puig

L’empresa IN2 Enginyeria de la Informació, la qual s’ha endut més d’11 milions d’euros en contractes de la Generalitat des que l’exconseller Felip Puig és soci director, s’hauria beneficiat d’una adjudicació sense reunir els requisits tècnics i humans necessaris, segons consta en un informe de la Guàrdia Civil que ha revelat El Confidencial. La licitació, convocada per l‘Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM), era sobre les proves mèdiques dels laboratoris de biomecànica i la companyia de Puig s’hi va presentar juntament amb l’empresa Certificacions de Lesions SL, controlada per l’exsecretari d’organització d’ERC Xavier Vendrell, investigat en l’operació Voloh.

Un dels requisits del concurs públic era que el guanyador disposés d’aparells de dinamometria ISO cinètica i, encara que les empreses de Puig i Vendrell no en tenien, fet que suposava “una modificació improcedent en les condicions de licitació”, la taula de contractació va donar llum verda a l’adjudicació del contracte. L’informe policial considera que existeixen indicis que el president de la taula de contractació, Joan Ramon Pastor, podria haver estat ‘comprat’ i assenyala l’existència de converses entre Pastor i Vendrell que “semblen acreditar cert tracte de favor”.

Durant la tramitació del concurs, Vendrell va contactar amb Pastor i va oferir-se a “apretar” la llavors consellera de Salut, Alba Vergés, i al conseller d’Economia, Pere Aragonès. El president de la mesa de contractació va comentar-li que “necessitava l’aval d’un polític o d’un responsable d’alt nivell” per a poder ocupar un càrrec directiu, i Vendrell va concertar-li una entrevista amb el vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià, Dionís Guiteras.

L’informe de la Guàrdia Civil afegeix que Pastor considerava que sense l’ajuda de  Vendrell no aconseguiria un nou lloc a l’Administració d’acord amb les seves pretensions econòmiques i tècniques” i assenyala que “actualment, (Pastor) és el gerent del consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim, una entitat coparticipada, precisament, per la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona i per l’Autoritat Portuària”.

(Visited 208 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari