Una empresa vinculada a l’exconseller Puig s’endú més d’11 milions de la Generalitat

Les adjudicacions a IN2 s'han multiplicat des que l'exconvergent és soci director de la companyia

Felip Puig
Felip Puig

La companyia IN2 Enginyeria de la Informació, de la qual l’exconseller Felip Puig és soci director des de febrer del 2018, s’ha endut més d’11 milions d’euros en contractes de la Generalitat des de mitjans del 2019, segons ha revelat El Confidencial. Puig, exdirigent de Convergència i exconseller dels governs de Jordi Pujol i d’Artur Mas, va vincular-se a IN2 dos anys després del seu cessament com a conseller i, a partir de llavors, l’empresa va començar a rebre importants contractes públics principalment del Departament que encapçala l’actual vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

Segons el mitjà citat, el primer va ser atorgat pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI), l’organisme encarregat de la ciberseguretat de la institució que va estar sota control de Puig durant la seva última etapa en la Generalitat i en el qual Puigneró va treballar com a director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació i, posteriorment, com a secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital. Abans del 2018, però, IN2 només va rebre dos contractes de la Generalitat: un de 10.890 euros atorgat per l’Institut Català de la Salut (ICS) el juny del 2017, i un altre de 1.391 euros atorgat per l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) l’octubre del mateix any.

A partir de febrer del 2018, la companyia vinculada a Puig va començar a rebre múltiples contractes de pocs milers d’euros relacionats amb l’àmbit sanitari. En total, consten 21 contractes que sumen uns 166.000 euros atorgats per l’ICS, l’IAS i per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). No obstant això, el primer gran contracte d’IN2 va arribar l’1 d’abril del 2019, quan la companyia va concórrer en una unió temporal d’empreses anomenada Geo TIC per convertir-se en l’encarregada dels sistemes d’informació geogràfica de l’àrea TIC del Govern català, un contracte que va ascendir als 5.610.452 euros.

A finals de novembre del 2020, Geo TIC va rebre l’adjudicació d’un altre contracte de 4.114.000 euros pels serveis dels sistemes d’informació geogràfica i geoespacial, un contracte que va entrar en vigor l’1 de gener del 2021 i es prolongarà durant tres anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo un any més. El 2021, IN2 va rebre un contracte per la via d’urgència -a dit, sense licitació prèvia- de 514.250 euros atorgat pel CTTI en relació amb el sistema d’informació per a l’emissió dels certificats digitals covid. Aquest servei corresponia al Departament de Salut -en mans d’ERC- però fonts del Departament de Vicepresidència expliquen al mitjà citat que el CTTI va intervenir per ordre  de Salut: “El CTTI no decideix què licita, sinó que li diuen el que necessiten. D’aquesta manera, es centralitza la gestió, ja que és l’organisme que gestiona tot el sistema informàtic”.

IN2 va rebre el darrer contracte de la Generalitat el passat 17 de novembre, sota la firma Geo TIC, per a desenvolupar les aplicacions necessàries per al servei Geoblau, un servei d'”anàlisi, desenvolupament i implantació del sistema integral de la localització i seguiment de la flota pesquera”. El contracte expira el 31 de desembre del 2023, i permetrà a Geo TIC obtenir 1.010.501 euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides