Finlàndia presenta la seva candidatura per entrar a l’OTAN oficialment

El president del país nòrdic, Sauli Niinistö, ha catalogat l'anunci com “un dia històric” en el qual s'inicia “una nova era”

Sauli Niinistö, president de Finlandia
Sauli Niinistö, president de Finlandia.

El president de Finlàndia, Sauli Niinistö, i la primera ministra del país, Sanna Marin, han anunciat aquest diumenge, 15 de maig, que el país nòrdic sol·licita adherir-se a l’OTAN per “maximitzar” la seva seguretat després de la invasió russa d’Ucraïna. “És un dia històric. S’inicia una nova era”, ha exclamat Niinistö a una roda de premsa.

El president i la Comissió de Política Exterior i de Seguretat del Govern han acabat l’informe corresponent sobre l’adhesió. El presentaran a les Corts Generals després de l’aprovació del Ple de Govern.

Després de consultar al Parlament la setmana que ve, Finlàndia sol·licitarà formalment la seva entrada a l’organització militar internacional. Totes les formacions amb representació parlamentària s’han mostrat a favor de l’ingrés, a excepció de la minoritària Aliança d’Esquerres, que encara no s’ha pronunciat. S’espera que la candidatura obtingui el suport de la majoria en el congrés.

 

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari