Esquerra no descarta reformar la llei de política lingüística sense Junts

Els postconvergents s'han despenjat de l'acord que havien firmat amb ERC, el PSC i els Comuns

Marta Vilalta
Marta Vilalta

La reforma de la llei de política lingüística podria tirar endavant sense Junts per Catalunya, que aquest dijous ha decidit, finalment, despenjar-se de l’acord que havia firmat amb ERC, el PSC i els Comuns, que explicita l’ús del castellà a l’escola.

Junts ja havia advertit que congelava el pacte, vist l’enrenou que havia provocat en alguns sectors, i ara ERC no descarta que la reforma pugui tirar endavant sense els socis de govern. Els Comuns han anat un pas més enllà i demanen que es posi data per fer un ple extraordinari per poder aprovar la modificació amb els seus vots i els d’ERC i PSC.

Junts assegura que continuarà treballant per combatre la ingerència dels tribunals contra la immersió lingüística a les aules catalanes, i demana treballar amb el consens del sector i fer-ho amb tres condicions: que el català sigui vehicular, que es protegeixin les direccions dels centres i els docents, i que es protegeixi la immersió.

La decisió de Junts no ha agradat gens als socis de govern, ERC, que no descarta tirar endavant la reforma de la llei de política lingüística al Parlament sense comptar amb el seu vot. Els republicans han acusat Junts d'”irresponsables” i de prioritzar els “interessos de partit”. “És un moment molt trist”, ha dit Marta Vilalta, portaveu del partit.

En un dur missatge dirigit als socis de govern, Vilalta ha assegurat que ERC “no renuncia al consens que alguns han fet volar pels aires”. Vilalta ha recordat que l’acord implicava els partits que representen un 80% de l’arc parlamentari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.