El Suprem preveu ara admetre els recursos contra els indults del procés

Els canvis en la composició de la sala han propiciat un criteri diferent del de la majoria que va rebutjar-los

Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem, encarregada de revisar la concessió d’indults per part del Govern central, preveu ara admetre a tràmit els recursos presentats per partits polítics i associacions civils contra els indults als presos del procés independentista. Segons ha avançat El Confidencial, el canvi del president de la secció i l’entrada d’una nova magistrada han variat el parer de la sala, que inicialment va desestimar els recursos.

Malgrat que l’admissió a tràmit dels recursos no predetermina la sentència final, la decisió de la secció augmentarà la tensió existent entre les formacions independentistes i l’Executiu de Pedro Sánchez, la qual ja ha incrementat durant les darreres setmanes a causa del cas Pegasus. En qualsevol cas, la resolució respecte als recursos no arribarà fins d’aquí a uns mesos.

El gener d’aquest any, el Suprem va rebutjar tots els recursos presentats contra els indults per tres vots a dos. El president de la sala, Segundo Menéndez, la ponent Ángeles Huet i el magistrat Octavio Herrero van forçar la inadmissió dels recursos contra el criteri dels magistrats Wenceslao Olea i Fernando Román. Ara, la magistrada Inés Huerta, contrària a la desestimació dels recursos, substitueix Huet.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari