Denúncia per assetjament laboral a l’ANC

Tres persones han presentat queixes contra l'actitud del gerent Miquel Pujadas

El gerent de l'ANC, Miquel Pujadas, i la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie

Tres persones que mantenien una relació laboral amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han presentat denúncies i queixes internes durant els darrers mesos relacionades, majoritàriament, amb l’actitud del gerent de l’entitat independentista, Miquel Pujadas. Segons ha revelat El Confidencial, un dels casos ha acabat en una denúncia judicial per assetjament laboral, mentre que les altres treballadores van optar per agafar la baixa.

Les persones afectades denuncien una intensa càrrega de feina i l’actitud prepotent i despòtica de Pujadas, a qui han qualificat de “masclista”. Una de les víctimes, treballadora d’administració, va agafar la baixa per angoixa i va presentar una demanda judicial per assetjament que encara no té sentència. Una altra de les afectades és l’exresponsable de Màrqueting, a qui els “abusos de Pujadas” li haurien provocat “una profunda depressió” de la qual es continua recuperant. El cas va arribar a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i va acabar amb l’acomiadament de la treballadora per causes objectives.

La responsable de Comunicació també hauria patit assetjament per part de Pujadas, i va ser recol·locada per no haver de dependre directament del gerent. Segons han reconegut fonts de l’entitat, encara que l’ANC disposa d’un protocol pels casos d’assetjament laboral, no es va posar en marxa en cap de les situacions esmentades. En aquest sentit, les persones afectades critiquen que Paluzie no hagi pres cap mesura i que tampoc s’hagi cessat Pujadas.

Impagament d’un logotip

El darrer conflicte laboral relacionat amb l’ANC és la denúncia d’un dissenyador gràfic, Carles Ruiz, conegut com a Xarly, a qui havien encarregat fer el logotip de la Conferència Nacional Antirepresiva (CNA), celebrada la tardor passada. Segons explica al mitjà citat, quan va enviar l’encàrrec li van respondre que no tenien diners per pagar-li i, més tard, va descobrir que el Front Comú Contra la Repressió (FCCR) utilitzava el mateix logotip signat per una altra persona.

“He trucat al contacte que tenia de l’acte de Girona i encara no han rectificat”, es queixa en Xarly, que assenyala que sempre està disposat a fer “coses per a la causa” però que, en ser un acte “tan potent”, hagués sigut un detall “rebre alguna contribució”. Per la seva banda, l’ANC assegura que no va organitzar l’acte i que, malgrat encarregar un logotip, “el disseny va anar a càrrec d’una altra entitat, de manera que les queixes s’han de dirigir cap a ella”.

(Visited 337 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari