Populars i socialistes aparten el cas Pegasus al Parlament Europeu

La comissió d'investigació de l'Eurocambra prioritza les missions a Polònia, Israel i Hongria i els Verds, Renew i L'Esquerra defensen la proposta de viatjar a Espanya

Parlament Europeu (Estrasburg)
Parlament Europeu (Estrasburg)

Ara com ara, la missió a Espanya per a investigar el Cas Pegasus no és una prioritat pels populars i els socialistes europeus. Aquesta setmana els coordinadors de la comissió sobre el Catalangate al Parlament Europeu s’han reunit i han dissenyat l’agenda de treball, que està pendent de la ratificació a la comissió del dimarts, 10 de maig. Segons les fonts consultades per eldiario.es, la comissió d’investigació prefereix desenvolupar missions a Polònia, Israel i Hongria, per ordre de prioritat.

Espanya no és una prioritat

Les propostes d’Espanya, els EUA, Grècia, el Regne Unit i Xipre tornaran a debatre’s en la reunió del dimarts, on es prendrà la decisió definitiva sobre elles. Els grups parlamentaris dels Verds, Renew i L’Esquerra consideren prioritari viatjar a Espanya.

A la primera llista dels populars Espanya apareixia al cinquè lloc i a la dels socialistes no s’esmentava al país espanyol, però sí a Polònia, Israel i Hongria. “Encara no està decidit ni el nombre de missions ni quines es realitzaran. Cal veure entre totes quines entenem que són les més necessàries per l’objecte de la comissió. El que sí que puc dir és que no vetarem una missió Espanya”, han assegurat fonts socialistes al diari digital. “De moment el que està bastant segur és Hongria, Polònia i Israel, i s’està intentant treballar perquè hi hagi una altra missió més”, han explicat altres fonts que coneixen les negociacions.

Les missions d’investigació

Les missions només poden realitzar-se en setmanes determinades del calendari parlamentari. No poden dur-se a terme en setmanes de sessió plenària, miniplé ni de comissions. Han de ser setmanes reservades per activitats externes i fins a l’estiu només hi ha dos: la del 23 de maig i la tercera setmana de juliol.

12 mesos és la durada inicial de la comissió d’investigació. Els plans de treball solen ser per semestres. Es podrien proposar tres missions per a la segona meitat del 2022 i programar altres per a la primera meitat del 2023. Encara que el mandat acabaria a l’abril, pot renovar-se fins a sis mesos més.

 

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari