Aragonès dona per “trencada” la confiança, però no s’aixecarà de la taula

El president de la Generalitat adverteix que perilla "l'estabilitat" de la legislatura de Sánchez

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Foto: @CatalunyaRadio

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha manifestat aquest divendres que la relació amb l’Executiu de Pedro Sánchez està “degradada”, i ha advertit que això podria tenir conseqüències per a la legislatura del Govern central. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès ha afirmat que “la confiança està trencada, a zero“, i ha considerat que l’actuació de l’Executiu espanyol “allunya les possibilitats d’estabilitat de la legislatura”.

No obstant això, el president català ha assegurat que no abandonaran el procés de negociació: “No els faré el regal d’aixecar-me de la taula de diàleg, no m’expulsaran del compromís amb la negociació, però cal que es restaurin les condicions perquè avanci”. Aragonès ha reconegut que fa setmanes que no parla amb el president Sánchez, a qui ha demanat que expliqui qui va ordenar espiar-lo amb autorització judicial.

“Necessitem saber qui va donar l’ordre d’espiar-nos. Jo vull veure el que ahir van veure els membres de la comissió de secrets“, ha manifestat Aragonès, que també ha exigit que es desclassifiqui la informació que va tractar-se el dijous en la comissió esmentada “per exercir el seu dret de defensa”. A parer seu, “fa la sensació que el CNI actua sense control”.

El president de la Generalitat ha considerat que amb l’espionatge se’ls “equipara a jihadistes” i s’ha preguntat si avui dia el continuen espiant “per independentista”. “En una democràcia no s’espien les altres opcions polítiques”, ha asseverat Aragonès, que ha tornat a demanar que s’assumeixin responsabilitats polítiques.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides