Aragonès exigeix dimissions i que s’expliqui el motiu de l’espionatge

Vol saber "qui en va donar l'autorització política", mentre que La Moncloa nega tenir-ne "cap informació"

Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dijous que es faci pública l’autorització judicial que ha permès espiar-lo a ell i altres líders sobiranistes.

Aragonès ha dit que les informacions que han transcendit de la declaració de la directora del CNI, Paz Esteban, a la comissió de secrets oficials del Congrés “confirmen i augmenten la gravetat” de l’espionatge: “Exigim que es desclassifiqui immediatament l’autorització judicial per conèixer-ne les motivacions i poder exercir el dret de defensa”.

En un comunicat, el president de la Generalitat també ha afirmat que tot plegat és “una vulneració flagrant del dret a la intimitat, de participació política i institucional” dels espiats i el seu entorn.

Ha insistit que “és inajornable l’assumpció de responsabilitats” i ha tornat a exigir que qui hagi ordenat l’espionatge doni “explicacions públiques”.

Després de fer-se públic el què ha dit Esteban al Congrés, fonts del govern espanyol han insistit que no tenien cap informació d’aquest espionatge a Aragonès i a altres personalitats sobiranistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.