Aragonès exigeix dimissions i que s’expliqui el motiu de l’espionatge

Vol saber "qui en va donar l'autorització política", mentre que La Moncloa nega tenir-ne "cap informació"

Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dijous que es faci pública l’autorització judicial que ha permès espiar-lo a ell i altres líders sobiranistes.

Aragonès ha dit que les informacions que han transcendit de la declaració de la directora del CNI, Paz Esteban, a la comissió de secrets oficials del Congrés “confirmen i augmenten la gravetat” de l’espionatge: “Exigim que es desclassifiqui immediatament l’autorització judicial per conèixer-ne les motivacions i poder exercir el dret de defensa”.

En un comunicat, el president de la Generalitat també ha afirmat que tot plegat és “una vulneració flagrant del dret a la intimitat, de participació política i institucional” dels espiats i el seu entorn.

Ha insistit que “és inajornable l’assumpció de responsabilitats” i ha tornat a exigir que qui hagi ordenat l’espionatge doni “explicacions públiques”.

Després de fer-se públic el què ha dit Esteban al Congrés, fonts del govern espanyol han insistit que no tenien cap informació d’aquest espionatge a Aragonès i a altres personalitats sobiranistes.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari