El pacte per “blindar el català” a les escoles encalla de nou al Parlament

Junts reclama una altra demora per dur al ple la reforma de la llei de Política Lingüística acordada amb ERC, PSC i comuns

Els diputats de les formacions just abans de registrar l'acord

El consens aconseguit entre ERC, PSC, Junts i En Comú Podem per “blindar el català” a les escoles mitjançant la reforma de la llei de Política Lingüística ha tornat a quedar encallada al Parlament. Junts ha tornat a demanar un ajornament de quinze dies més en la tramitació de la norma, i ja en van tres, que ha estat acceptada per ERC i PSC, però no pels comuns, que han evidenciat el seu malestar per la situació.

ERC, PSC i els comuns ja fa setmanes que assenyalen que és la falta de consens dins de Junts el que frena el tema. Aquesta vegada, a més, fonts dels republicans apunten que els socialistes han acceptat un nou ajornament i que temen que impedeixin que arribi al ple fins passat el seu congrés, previst per al mes de juny.

D’altra banda, els comuns lamenten que no es “mantingui la paraula” i que, de nou, la proposta de modificar la llei de política lingüística quedi supeditada a la voluntat de Junts.

Des de Junts argumenten que mai van acollir-se a cap data concreta per votar aquesta reforma per protegir el català i que la prioritat per fixar-la és que hi hagi el màxim consens.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari