Catalangate: Aragonès exigeix dimissions al Govern de Sánchez a canvi del suport d’ERC

El president de la Generalitat de Catalunya ha criticat la “incapacitat” de la ministra de Defensa, Margarita Robles, “per gestionar una situació d'aquest tipus”

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya.

“L’estabilitat parlamentària és molt difícil que pugui continuar si no s’assumeixen responsabilitats”. Així de categòric ha estat el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, quan se li ha preguntat pel suport d’ERC al Govern de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats després de l’escàndol del suposat espionatge del Catalangate.

A una entrevista publicada a ‘eldiario.es’, Aragonès ha criticat que l’executiu central “no està responent amb el mínim exigible a un escàndol d’aquestes característiques” i ha reclamat exigència i assumpció de responsabilitats: “Un Govern pot esperar mantenir una relació de suport parlamentari en bona part de les seves mesures legislatives quan s’ha espiat a aquesta força política, als seus principals dirigents i no s’actua amb tota la contundència?”.

La incapacitat de Robles

El president del Govern català ha criticat a la ministra de Defensa, Margarita Robles. Ha assegurat que va admetre implícitament l’espionatge, el va justificar i el va defensar únicament pel fet de tractar-se de líders independentistes: “Ha demostrat la seva incapacitat per a gestionar una situació d’aquest tipus”.

Aragonès ha assegurat que les mesures anunciades pel ministre de la Presidència, Félix Bolaños, són insuficients i superficials, i que “el pitjor no és només l’explicació del que es va fer en el passat sinó la gestió que s’ha fet fins al moment”. Ha demanat una comissió d’investigació amb totes les garanties en el Congrés.

Espionatge a les institucions

Ha afirmat que és un cas d’espionatge “no sols a l’independentisme, sinó a les institucions de Catalunya” i ha denunciat que s’hagi pogut accedir a imatges i missatges personals, a informació de comptes bancaris i a converses amb institucions i membres de la societat civil.

El president català ha assegurat que portarà el cas als tribunals durant les pròximes setmanes. Està treballant amb equips jurídics “per portar-ho ben preparat, amb el major nombre de garanties perquè el procediment pugui seguir endavant, sabent que és un cas d’espionatge en el qual hi ha molt d’interès per part dels possibles responsables a no donar explicacions”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides