ERC abandona Sánchez i Bildu salva el decret anticrisi

Els republicans destaquen que és "un primer avís" al Govern central i els bascs que votaran a favor per "responsabilitat" amb la gent

La diputada d'ERC al Congrés Montserrat Bassa i la portaveu d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua

Foto: @Congreso_Es

ERC ha complert la seva amenaça i ha anunciat aquest dijous que votarà en contra del Reial Decret de mesures anticrisi del Govern de Pedro Sánchez, un pla que pretén pal·liar els efectes econòmics de la guerra d’Ucraïna. En un comunicat, la formació republicana ha avisat del seu posicionament assenyalant que “és un vot per la defensa dels drets i les llibertats més fonamentals”, i ha advertit que “és un primer avís al Govern espanyol”.

Els republicans han tornat a demanar la dimissió de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i han insistit en la necessitat que l’Executiu de Sánchez assumeixi responsabilitats i garanteixi “tota la transparència” pel que fa al presumpte espionatge. Al Congrés, la diputada d’ERC Montserrat Bassa s’ha limitat a comentar irònicament que “si volen conèixer què pensem i què votarem d’aquest Reial Decret, preguntin al CNI o a la ministra Robles”.

Encara que ERC hagi donat l’esquena al Govern central, el decret anticrisi de Sánchez tirarà endavant gràcies als vots a favor d’EH Bildu. La portaveu de la formació basca, Mertxe Aizpurua, ha avançat que actuaran “amb responsabilitat” i que aprovaran el decret “perquè la gent no pot ni ha de ser qui pagui les conseqüències dels greus errors d’aquest Govern”.

Així doncs, el decret de Sánchez s’ha aprovat amb els 176 vots a favor del PSOE, Unidas Podemos, PNV, EH Bildu, PDECat, Más País, Compromís, Nueva Canarias, el Partit Regionalista de Cantàbria, BNG i Teruel Existe. Per l’altra banda, han votat en contra el PP, Vox, Ciutadans, Junts, ERC, la CUP, Unión del Pueblo Navarro (UPN) i Foro Asturias, sumant 172 vots negatius, mentre que Coalició Canària s’ha abstingut.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari