Dimiteix l’alcalde de Bellver per les obres del seu fill en un terreny rústic

El grup ecologista SOS Pirineus havia denunciat que la construcció de l'habitatge era il·legal

La polèmica construcció, a Bellver de Cerdanya

L’alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta, i el seu fill i regidor de Cultura, Joan Porta, han dimitit fruit de la pressió veïnal després d’haver alçat una casa en una zona dalt d’un turó no urbanitzable, però on antigament hi havia hagut una construcció, que ara estava en ruïnes.

Porta, que era alcalde des de feia 15 anys, va portar al ple una ordenança per protegir diferents masies de Bellver i, entre aquestes, hi havia la casa que construïa el fill. En la votació, tots els regidors, també els de l’oposició, hi van votar a favor.

Ara, però, l’entitat SOS Pirineus ha portat el cas al síndic de greuges i denuncia que es tracta d’una construcció il·legal. Consideren que no s’ha de protegir i que està en sòl no urbanitzable.

L’entitat argumenta que els usos originals no corresponen al d’un lloc habitat. Fins ara, el batlle ha defensat la legalitat de tot el procés de tramitació i execució de l’obra i assegura que el 2019 tenien llicència per consolidar les parets i les restes existents i col·locar-hi una coberta.

Des de SOS Pirineus sostenen que la construcció s’ha fet a sobre d’una antiga barraca d’eines que formava part d’unes mines de manganès. El ja exalcalde, però, sosté que aquesta barraca era en un altre lloc de la finca i que en el punt on s’han fet les obres hi havia hagut una casa.

(Visited 256 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari