Cambray assegura que als pròxims cursos escolars hi haurà “més català que ara”

El titular d'Educació defensa que Junts ha de formar part del pacte lingüístic: “Hem d'aconseguir el màxim consens possible del màxim de partits”

Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació (Generalitat de Catalunya)
Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació (Generalitat de Catalunya).

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que als pròxims cursos escolars a Catalunya hi haurà “més català del que hi ha ara” a una entrevista en eldiario.es. Ha defensat que el pacte lingüístic de PSC, ERC, comuns i Junts vol “incrementar” el seu ús amb protocols de seguiment, aplicació i valoració.

Cambray destaca que la proposició legislativa per complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que fixa un mínim del 25% de castellà reforçarà el model de l’escola catalana des del consens polític “al mateix temps que aferma el consens pedagògic”. Ha indicat que l’aprenentatge de les llengües no és una qüestió “de percentatges, sinó que ha d’adaptar-se als entorns sociolingüístics de les escoles i a les evidències metodològiques”.

Units a Junts

“Hem d’aconseguir el màxim consens possible del màxim de partits i no tan sols dels partits independentistes”, ha assenyalat. “Estic convençut que Junts ha de formar part d’aquest acord”, ha assegurat Cambray, que ha defensat que només es podrà protegir el català al 100% quan Catalunya sigui independent.

El titular d’Educació ha assegurat que el seu departament vol atendre les peticions dels sindicats: “Les coses només se solucionen parlant”. També ha ressaltat el positiu del polèmic canvi del calendari escolar: “Redueix el temps de desconnexió a l’estiu, sobretot per a l’alumnat vulnerable, que no té el mateix accés a activitats que la resta de famílies”.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari