Cambray comunica que complirà la sentència del 25% en castellà modificant la llei de política lingüística

La notificació al TSJC es basa en la proposta pactada per ERC, el PSC i els comuns, de la qual es va desmarcar Junts

El conseller Cambray i el president Aragonès
El conseller Cambray i el president Aragonès

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha comunicat les mesures que preveu aplicar la Generalitat per complir la sentència que obliga les escoles catalanes a impartir un 25% de les classes en castellà, en una notificació adreçada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dijous, quan s’exhauria el termini marcat pel mateix tribunal per fer-ho.

Educació, segons revelen La Vanguardia i El Periódico, hi fa constar que tant el castellà com el català “es contemplaran en els projectes lingüístics dels centres”, i hi afegeix que està desenvolupant un nou marc regulador del règim lingüístic que empararà l’ús i l’aprenentatge de tots dos idiomes, i de l’aranès a la Vall d’Aran.

El text es basa en l’acord assolit entre els dos partits del govern català, ERC i Junts, i el PSC i En Comú-Podem, del qual finalment es va desmarcar Junts, per modificar la llei de política lingüística. De fet, Cambray esgrimeix aquest acord com un pas per actualitzar “la garantia de l’obtenció de les competències lingüístiques d’acord amb el nou enfocament competencial del currículum”.

La mateixa informació especifica que la notificació, signada pel conseller, no fa cap esment a percentatges mínims en llengua catalana o castellana a les classes, ni recull ordres o instruccions sobre el compliment de la sentència per als centres.

D’altra banda, el govern català hi informa el TSJC que ha encarregat a la Universitat de Barcelona un estudi sobre la realitat sociolingüística de les escoles, per verificar si és cert que el català hi ha retrocedit.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari