El COE, el govern central i la Generalitat validen la candidatura als Jocs d’Hivern

Lambán manté fora de l'acord l'Aragó per l'actual repartiment de les proves

Reunió de representants del COE, el govern d'Espanya i el govern de la Generalitat
Reunió de representants del COE, el govern d'Espanya i el govern de la Generalitat

El Comitè Olímpic Espanyol (COE), el govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya han validat aquest divendres el repartiment de les proves que havia acordat la comissió tècnica per a la presentació d’una candidatura per organitzar els Jocs Olímpics  d’Hivern l’any 2030.

El comunicat emès pel COE, el govern central i la Generalitat manifesta que “Esperem i confiem que el govern de l’Aragó se sumi a aquesta proposta”. Però l’executiu aragonès, que havia rebutjat participar en la trobada, ha mantingut la seva posició contrària a acceptar un repartiment de proves que considera injust, i preveu presentar una fórmula alternativa.

El president de l’Aragó, Javier Lambán, ha remarcat la importància que atorga als Jocs d’Hivern per a la seva regió, però ha insistit que el seu executiu no acceptarà “en cap moment” una proposta com la que s’ha validat aquest divendres, perquè “no és equilibrada i no tracta en peu d’igualtat l’Aragó i Catalunya”.

En la reunió on s’ha confirmat la validació del repartiment de les proves, el COE ha estat representat pel seu president, Alejandro Blanco, mentre que el secretari d’Estat per a l’Esport, José Manuel Franco, ha representat l’executiu central i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha representat el govern català.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari