ERC descarta aturar el pacte per la immersió i recorda la firma de Junts

Accepta que, en tot cas, el que es pot fer és introduir alguna esmena de consens que preservi l'entesa general

Marta Vilalta

ERC descarta aturar l’acord per modificar la llei de política lingüística segellat dijous passat al Parlament. La secretària general adjunta, Marta Vilalta, entén que el pacte continua vigent amb el suport de 106 diputats perquè va ser registrat amb les signatures del seu partit, del PSC, dels comuns i també de Junts.

Encara que els seus socis de govern se’n desmarquessin poc després, els republicans entenen que estan inclosos dins d’un consens que van treballar de forma conjunta durant dos mesos i que, per tant, la proposició de llei no es pot aturar i ha de continuar tramitant-se per la via urgent. “S’ha de continuar tramitant sense renunciar als grans consensos, que hi continuen sent”, ha defensat Vilalta.

També ha recordat que cap dels quatre grups s’ha retirat de la proposició de llei: “Només cal mirar el registre del Parlament”, i ha insistit que no s’ha d’aturar el procediment parlamentari després que Junts ha demanat estudiar la proposició arran de les crítiques.

Això no obstant, Vilalta accepta que, en tot cas, el que es pot fer és introduir alguna esmena de consens que preservi una entesa que ha definit com a “ambiciosa i transversal” i que considera que servirà per “protegir” el català i “reforçar-lo” a les aules.

“Defensar la llengua catalana forma part de la nostra raó de ser, a tot arreu i des de sempre”, ha insistit la dirigent, que ha lamentat les “mentides” i les “barbaritats” que s’han dit en els darrers dies sobre el que significa el nou marc normatiu que es desplega des del Govern i des del Parlament per blindar el model d’immersió.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari